Eskişehir Bilişim Avukatı

Eskişehir internet bilişim avukatı olarak Dorukhan Özkır, bilişim suçları, e-ticaret ,internet hukuku başta olmak üzere internet ortamında işlenen suçlar hakkında sizlere bilişim hukuku konusunda danışmanlık ve avukatlık hizmeti vermektedir.

Kanunlarımızda bilişim teknolojilerine yönelik suçlar açıklanmıştır. Günümüzde bilişim alanında ki gelişmelerin günden güne artış göstermesi, beraberinde suç oranının da artmasına neden olmuştur. Sonuç olarak bu alanda da hukuki olarak danışmanlık ve avukatlık hizmetlerinin yürütülmesi esas alınmaktadır. Ancak temelde bilişim teknolojileri ile alakalı suçlar nelerdir öncelikle bunları bilmemiz gerekiyor. 

Eskişehir bilişim avukatı olarak verdiğimiz hizmetler ;
  • Bilişim alanında geliştirilen yaratıcı ve özgün bir fikrin ürünü olan eserlerin telif hakları ve fikri sınai mülkiyet hukuku kapsamındaki diğer haklarının korunması
  •  İçerik ve yer sağlayıcılarına hukuki müeyyidelere karşı danışma verilmesi ve haklarının korunması
  • Elektronik ticaret sektörüne yönelik, mesafeli alım-satım sözleşmeleri vb. konularda hukuki hizmet verilmesi
  • IOS, Android vb. işletim sistemlerinde geliştirilen akıllı telefon uygulamalarında ortaya çıkan hukuki meselelere ilişkin hukuki hizmetler
  • Marka ve telif hakkı konusu olan ürünlerin kayıt ve tescili konularındaki hizmetler

Yukarıda belirttiklerimiz dışında da bilişim suçları bulunmaktadır, buna örnek verecek olursak izniniz olmadan verilerinizin silinmesi ya da değişikliğe uğraması bilişim suçudur. Bu konuda gerek kişilerin gerekse kurumların herhangi bir işleme yer vermesi halinde dava açılabilir. Bu tarz durumlarda ” bilişim avukatı” ile çalışmanızda fayda olacaktır.

Eskişehir Bilişim Avukatı Danışmanlık Hizmetleri

Bilişim hukuku incelediği ve davalara göre düzenlenmiş suçları şu şekilde sıralayabiliriz. Sanal ortam vasıtasıyla işlenen dolandırıcılık veya hırsızlık suçu, sanal ortamdaki hakaret suçu, sanal ortam aracılığı ile şantaj suçu, özel hayatın gizliliğini ihlal etmek, müstehcenlik suçu, bilişim sistemini engelleme veya sistemlere girme,bilişim sistemine giriş yaparak verileri silme,bozma veya kaybetme gibi kategorilerde değerlendirilmektedir. Aynı zamanda internet ortamında işlenen suçlar da bilişim kategorisi altında değerlendirilmektedir. Bilişim suçları konusunda isterseniz mağdur olun isterseniz şikayetçi olun veya şüpheli, sanık olun sizlere tavsiyemiz mutlaka bu alanda kendini geliştirmiş bir bilişim avukatı ile çalışmanız olacaktır.

Ayrıca Facebook, twitter gibi sosyal platformlar da işlenen suçlar ( hakaret, tehdit, müstehcenlik vb. ) Türk Ceza Hukukunda  işlenmesi kapsam dışında tutulmamıştır. Aksine internet üzerinden yapılacak bu eylemlerde ağırlaştırıcı hükümler mevcuttur. Örneğin ; Sosyal platformlar aracılığı ile bir kişiye hakaret ederken kişinin adını açıkça belirtmedim.. Bu suç sayılır mı diyeceksiniz ? Cevabı ise ;

  • Türk Ceza Kanunu’nu 126.maddesine göre Hakaret suçunun işlenmesinde mağdurun ismi açıkça belirtilmemiş veya isnat üstü kapalı geçiştirilmiş olsa bile, eğer niteliğinde ve mağdurun şahsına yönelik bulunduğunda duraksanmayacak bir durum varsa, hem ismi belirtilmiş ve hem de hakaret açıklanmış sayılır.

Eskişehir avukat olarak sizlere bilişim hukuku & internet hukuku konusunda ekibimizle beraber hizmet vermekteyiz. Açılmış veya açılacak olan davalarınız ile ilgili sorularınızı avukata soru sor kısımından bizlere iletebilir, sorunlarınızla ilgili olarak telefon veya mail aracılığı ile bize ulaşabilirsiniz.

Avukata Soru Sor !

    Ziyaretçi Yorumları

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

    Bize Ulaşın